How can we help?

Thanks for getting in touch!

Error!

Please get in touch if you’d like to know more about us and how we work with our clients, consultants and colleagues.

One of our team will be in touch as soon as possible.

Something's wrong. Please try it again.

Privacy & Cookies

Privacy Policy

This privacy policy sets out how Weston Williamson + Partners uses and protects any information that you give us when you use this website. We are committed to ensuring that your privacy is protected. Should we ask you to provide information by which you can be identified when using this website, then you can be assured that it will only be used in accordance with this privacy statement. We may change this policy from time to time by updating this page; please check back from time to time to ensure that you are happy with any changes. This policy is effective from May 1 2018.

What we collect

  • Contact information including email address
  • Anonymous website analytics statistics

What we do with the information we gather

  • Internal record keeping
  • We may use the information to improve our products and services

Security

We are committed to ensuring that your information is secure. In order to prevent unauthorised access or disclosure, we have put in place suitable physical, electronic and managerial procedures to safeguard and secure the information we collect online.

Links to other websites

Our website may contain links to other websites of interest. However, once you have used these links to leave our site, please note that we do not have any control other websites and cannot be held responsible for the protection of any information you provide whilst visiting any third party site.

Controlling your personal information

  • You may request details of, or deletion of, personal information which we hold about you under the General Data Protection Regulation 2018. If you would like a copy of the information held on you please telephone the studio on +44 (0) 20 7401 8877

--

Cookies

In order for this site to work properly, we sometimes place small data files called cookies on your device.

What are cookies?

A cookie is a small text file saved on your computer or mobile device by a website when you visit https://www.westonwilliamson.com. The cookie enables the website to remember your actions and preferences such as login, language, font size and other display preferences to keep you from having to reenter them on every visit to the website or when browsing from page to page.

How do we use cookies?

A number of the pages on our website use cookies to remember:

Your display preferences, such as contrast and color settings or font size Whether or not you have already replied to a survey popup that asks you if the content was helpful or not so that you won’t be asked over and over again Whether or not you have agreed to our use of cookies on this site In addition some embedded videos in our pages use a cookie to anonymously gather statistics on how you got there and what videos you viewed. Although enabling these cookies is not strictly necessary for the website to work, it will provide you with a better browsing experience. Cookies can be deleted or blocked, but some features of this site may not work as intended should you do so. The cookie-related information is not used to identify you personally and the pattern data is fully under our control. The cookies on this website are not used for any purpose other than those described here.

How to control cookies

You can block and/or delete cookies as you wish using your browser settings.You can delete all cookies that are already on your computer and you can set your browser to prevent them from being placed. By doing this you may have to manually adjust some preferences every time you visit https://www.westonwilliamson.com and some services and functionalities may not work.


Bank Over Site Commercial Development

Location: London, United Kingdom
Services: Architectural design

At Bank Station we delivered a high quality, sustainable development providing Grade A commercial attic office space, and improved biodiversity through accessible roof terraces. Providing an additional 1,214sqm (GIA) floor area the lightweight roof structure is stepped back from the main form of the building to align with the St Paul’s viewing corridor creating a crown like structure atop this significant development.

Addressing the historic skyline

Located above Bank station the development of the design had to adhere to the rigid structural grid and load limitations imposed by the station box. Column and material choices were also limited by this. Our design had to deliver a high quality, attractive new roof form which responded sympathetically to the award-winning design of the consented building below.

The site’s location in the Bank Conservation Area required a roof extension that could unify and define the grain of the city’s skyline, add positively to the vista from surrounding viewing platforms and recognise itself as a subordinate element to the historic, heritage spire of the nearby St Mary Abchurch and the viewing corridor from St Paul’s.

Creating a unified scheme

We progressed the design development through a series of collaborative meetings with the City of London and consultation with City of London Councillors. This approach ensured the design concept and evolution respected its context and surroundings, drawing together the consented scheme and additional floor into a unified and cohesive building form.

To address the challenges of the station box we adopted a grid solution to provide flexibility in transferring loads and also served to enhance and define the built form.


The design of the additional storey responds to the surrounding development and key views from the adjacent streets and landmarks while maximising the site’s potential. This additional storey is set back to align with the constraints of the viewing corridor which cuts across the site.

The façade for the sixth and seventh floor respond to the consented scheme below, with a material palette that is respectful to both the character of the existing scheme and the surrounding context using lightweight Glass Reinforced Concrete.

Sustainable Design

The introduction of the new terrace at the seventh floor provides an inviting and engaging outdoor space for the building occupants, with new green spaces softening the experience of the urban environment and providing a biodiverse opportunity for fauna and flora. The 665sqm of terraces have been designed to offer well-being and external space for the future tenants whilst also contributing to the scheme’s bio-diversity.

Rainwater harvesting and recycling is collected and treated for use in WC flushing throughout the building. Surface water is designed to avoid, reduce and delay the discharge of rainfall run off through the introduction of Sustainable Drainage Systems including the green roofs and a rainwater attenuation tank.

The overall sustainability performance of the building will be demonstrated through the achievement of an Excellent BREEAM rating.

Related Projects

How can we help?

Please get in touch if you’d like to know more about us and how we work with our clients, consultants and colleagues.