How can we help?

Thanks for getting in touch!

Error!

Please get in touch if you’d like to know more about us and how we work with our clients, consultants and colleagues.

One of our team will be in touch as soon as possible.

Something's wrong. Please try it again.

Privacy and Cookies

Privacy Policy

This privacy policy sets out how Weston Williamson + Partners uses and protects any information that you give us when you use this website. We are committed to ensuring that your privacy is protected. Should we ask you to provide information by which you can be identified when using this website, then you can be assured that it will only be used in accordance with this privacy statement. We may change this policy from time to time by updating this page; please check back from time to time to ensure that you are happy with any changes. This policy is effective from May 1 2018.

What we collect

  • Contact information including email address
  • Anonymous website analytics statistics

What we do with the information we gather

  • Internal record keeping
  • We may use the information to improve our products and services

Security

We are committed to ensuring that your information is secure. In order to prevent unauthorised access or disclosure, we have put in place suitable physical, electronic and managerial procedures to safeguard and secure the information we collect online.

Links to other websites

Our website may contain links to other websites of interest. However, once you have used these links to leave our site, please note that we do not have any control other websites and cannot be held responsible for the protection of any information you provide whilst visiting any third party site.

Controlling your personal information

  • You may request details of, or deletion of, personal information which we hold about you under the General Data Protection Regulation 2018. If you would like a copy of the information held on you please telephone the studio on +44 (0) 20 7401 8877

 --

Cookies

In order for this site to work properly, we sometimes place small data files called cookies on your device.

What are cookies?

A cookie is a small text file saved on your computer or mobile device by a website when you visit https://www.westonwilliamson.com. The cookie enables the website to remember your actions and preferences such as login, language, font size and other display preferences to keep you from having to reenter them on every visit to the website or when browsing from page to page.

How do we use cookies?

A number of the pages on our website use cookies to remember:

Your display preferences, such as contrast and color settings or font size Whether or not you have already replied to a survey popup that asks you if the content was helpful or not so that you won’t be asked over and over again Whether or not you have agreed to our use of cookies on this site In addition some embedded videos in our pages use a cookie to anonymously gather statistics on how you got there and what videos you viewed. Although enabling these cookies is not strictly necessary for the website to work, it will provide you with a better browsing experience. Cookies can be deleted or blocked, but some features of this site may not work as intended should you do so. The cookie-related information is not used to identify you personally and the pattern data is fully under our control. The cookies on this website are not used for any purpose other than those described here.

How to control cookies

You can block and/or delete cookies as you wish using your browser settings.You can delete all cookies that are already on your computer and you can set your browser to prevent them from being placed. By doing this you may have to manually adjust some preferences every time you visit https://www.westonwilliamson.com and some services and functionalities may not work.

New England Bio Labs

New England Bio Labs

Location: Ipswich, Massachusetts, USA
Services: Full architectural services

We were awarded first prize in an open international competition to design a dedicated research facility and campus for pioneering biotech company New England Biolabs (NEB). The contemporary and organic design allows NEB to stand as a monument to the emerging field of molecular biology, to respond to the nuances of its surrounding natural landscape and to directly relate to the very core of its research and development work.

New England Biolabs has been a pioneer in the biotechnology industry for more than 30 years. Rapidly expanding and with a constantly evolving product offering, the company required a larger, leading-edge laboratory and manufacturing facility.

The design had to show sensitivity to the existing rural setting and heritage buildings; preserve several very large, old copper beech trees; incorporate a ratio of 40/60 labs to support space; anchor the building with a three-storey tropical rain forest winter garden and provide a cafeteria, a 250-seat auditorium and a permanent art gallery for rotating exhibitions of local artists.

The three-storey, 208,000 square foot, LEED certified building is heavily clad in various shades of green copper panels nestling in a soft, rolling landscape. A Victorian-style mansion, part of the original estate, sits adjacent to the back of the building and houses administrative offices.

The building is organized around a main street, which greets visitors at the entrance, extends straight through the rear of the building and cascades gently down the naturally sloping landscape. The single street creates a strong sense of community and a focus for the winter garden at the south. A clever balance between cut and fill has been achieved across the site, minimising the importing or exporting of soil and its associated high costs both financially and environmentally.

The research and production labs are cleanly arranged on either side of the street and connected by glass catwalks. Every two labs share an adjacent support space and each lab is equipped with modular furniture and benches to maximize flexibility. 

The 250-seat lecture hall has stepped, tiered seating, covered in subtle violet hues and is surrounded by warm-toned, natural wood staves. A full-service cafeteria located just inside the main entrance has dramatic views into a three-storey tropical winter garden. Other notable features include an outdoor patio off the cafeteria and underground parking for 165 cars.

Awards

Glass & Glazing Federation Award

Implan Award for Energy Conservation

Glass & Glazing Federation Award

Related Projects

How can we help?

Please get in touch if you’d like to know more about us and how we work with our clients, consultants and colleagues.